suli zene
Jelenlét
Oldalainkat 1408 vendég böngészi
Tehetségpont

tplogo

Tisztaszoftver

 

tisztasz2

Látogatva
mod_vvisit_counterMa1458
mod_vvisit_counterTegnap16076
mod_vvisit_counterA héten30424
mod_vvisit_counterElőző héten109498
mod_vvisit_counterHónapban357198
mod_vvisit_counterElőző hónapban399387
mod_vvisit_counterÖsszesen1878584

alt

kep1kep2

Szakmai beszámoló


A Nemzeti Tehetség Program által kiírt és elnyert NTP-KKI-B-15-0251 számú pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg iskolánkban A természetért: tűzön, vízen, levegőben, földön” című természettudományos tehetséggondozó program.

kep3

A Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hunyadi Iskolájának tehetséges diákjai a program 60 órája alatt a tanárok irányításával szűkebb környezetük adottságait ismerhették meg. Az elemek vizsgálatán keresztül jártasságot szerezhettek az egyszerű természeti jelenségek kísérletekkel történő bemutatásában, értelmezésében. Megtanulták, hogyan kell szemléltetni a víz körforgását, mivel mutatható ki a víz keménysége, kémhatása, milyen a talaj összetétele, mit jelent a komposztálás.

kep3

Megismerték a szmog, a savas eső, az égés hatását környezetünkre, a levegő, víz és a föld szennyezésének okait, az ellene való védekezés lehetőségeit. Utána néztek, mit tesznek a világban a természet megóvása érdekében, hogyan hívják fel az emberek figyelmét a környezetvédelemre. A foglalkozásokon a szórakozást a feladatok, totók, rejtvények, szituációs és helyzetgyakorlatok biztosították.

kep4

Témaköreinket művészeti alkotások készítése zárta. Az elkészült művekből kiállítást készítettek a résztvevők az iskolában. Fő művüknek a JÖVÖ ISKOLÁJA makett elkészítése volt, hiszen mindent, amit a foglalkozásokon megtanultak a környezetvédelemről, az energiatakarékosságról, felhasználták a makett tervezésénél és a kivitelezésénél.

kep5

A program keretében lehetőségük volt megtekinteni a Tiszaújvárosi Vízműveket, ahol az üzemvezető segítségével megismerkedtek a város vízellátásával, a víztisztítás módjával.

A Kesznyéteni Vízerőműnél, a Felsőzsolcai Szélerőműnél is a működést tanulmányozhatták.

Legvégül a Kesznyéteni Tájvédelmi Körzetben tehettek látogatást, aholjátékos, gondolkodtató feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a tanulók a tájvédelmi körzet adottságaival: fekvésével, őshonos növény és állatvilágával és az ott folyó gazdálkodási módokkal.A kirándulást egy finom estebéd elfogyasztása zárta.

kep6

A résztvevők a foglalkozásokon szerzett sok-sok élményt a témanapon osztották meg a diáktársaikkal, szüleikkel, az iskola tanáraival, vezetőivel. Az iskola aulájában kiállítást és előadást szerveztünk, amit a gyerekek színes műsora tett hangulatossá.

kep7

A program eredményességi mutatói alapján látjuk, mennyit fejlődött a tanulók probléma érzékenysége, tudásuk gyakorlati alkalmazása. A diákok előmenetelét segítették a frontális, csoportos, egyéni munkaformák. A komplex látásmód kialakításával képessé váltak az őket érő információk helyes feldolgozására a gazdagítás, a kísérletek, a kommunikációs gyakorlatok, a vizuális megjelenítés, a játékos feladatok, a szituációs játékok, az ábraelemzéses módszerek segítségével.

Csak pozitív visszajelzést kaptunk a tanulók és szüleik részéről a gazdag, élményekkel teli programokról, kirándulásokról.


A megjelenések színterei:

http://kronika.tiszatv.hu/images/kepek/2016/Pdf/2016_21.pdf

Módosítás: (2016. június 30. csütörtök, 09:24)

 

 

Határtalanul
geniusz

 

geniusz banner1

Iskolai események
<<  Május 2017  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031